Interesul cetățenilor pentru o agricultură durabilă

Distribuie articolul

Un recent sondaj făcut în cadrul Programului România Durabilă arată că cetățenii sunt interesați de dezvoltarea durabilă a agriculturii!

Promovare consumului de alimente sănătoase este una dintre cele mai importante subiecte pentru aceștia, conform răspunsurilor oferite într-unul dintre barometrele realizate în cadrul proiectului „România Durabilă”.

Marea majoritate a respondenților se declară interesați de programele care pot conduce la dezvoltarea agriculturii autohtone precum: atestarea produselor tradiționale 79%; susținerea și atragerea tinerilor fermieri 81% Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații din România 78%.

Aproape 90% dintre participanții la sondaj sunt interesați și de prevenirea și combaterea poluării solului. Putem spune astfel că există un sprijin considerabil pentru principiile agriculturii durabile la nivelul populației, fapt ce va susține tranziția sustenabilă a acestui domeniu esențial.

Pe 9 martie 2021, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, împreună cu Institutul Național de Statistică au lansat broșura „Indicatori naționali pentru dezvoltare durabilă ORIZONT 2020”.

Broșura face cunoscută evoluția datelor privind 98 de indicatori unici asociați unui număr de 60 de ținte, corespunzătoare celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pentru Orizontul 2020 și cuprinde statistici relevante pentru luarea deciziilor la nivel național.


Distribuie articolul

You May Also Like