Un nou parc eolian, ce va produce energie verde, se ridică în județul Galați

Distribuie articolul

O firmă din Bragadiru, județul Ilfov, este beneficiara unei investiții în energia verde care se va ridica la limita dintre comunele gălățene Frumușița și Tulucești. Mai exact, un ansamblu eolian ce va produce energie la o capacitate de peste 70 MW.

Proiectul cuprinde construirea a două sectoare denumite parc Tulucești Sud și Nord unde vor fi ansamblate câte 11 turbine eoliene (capacitate maximă de 38,5 MW), respectiv 10 turbine eoliene (capacitate maximă de 35 MW).

Până la concretizarea ansamblului, unul dintre pașii necesari în derularea proiectului este obținerea autorizației de mediu, pe baza raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată, documente întocmite și depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Galați.

Pe 24 martie, în sala de consiliu a primăriei Tulucești va avea loc dezbaterea publică a acestor documente, pe baza comentariilor și observațiilor trimise APM Galați, până la momentul respectiv.

De amintit este și faptul că firma din Bragadiru este beneficiara și a ansamblului eolian demarat anul trecut în comuna Foltești, compus din 8 turbine eoliene cu o capacitate maximă de 29,5 MW.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns