Dan Nica nu poate fi comisar european din cauza dosarului penal Microsoft

Distribuie articolul

Problemele din justiție sunt o frână în cariera politică internațională a lui Dan Nica, a declarat astăzi europarlamentarul Rareș Bogdan. Conform acestuia, neelucidarea dosarului Microsoft ar fi motivul pentru care gălățeanul nu a fost agreat pentru funcția de comisar european. Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Galați, în ce măsură respingerea candidaturii lui Dan Nica la funcția de comisar european se datorează problemelor pe care acesta le-a avut în justiție, Rareș Bogdan a confirmat, explicând că ambele nominalizări PSD au de fapt aceeași problemă.

”Și în cazul lui Dan Nica, și în cazul Rovanei Plumb a contat acest lucru: că s-a blocat cercetarea penală. Implicarea domnului Dan Nica încă nu este elucidată pe deplin, în cazul doamnei Rovana Plumb e chiar blocată”, a susținut Bogdan.

La începutul lunii septembrie, versiunea germană a publicației europene euractiv.com anunța că ambele propuneri ale premierului Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi au fost respinse.

„Potrivit informațiilor Euractiv, ambii candidați propuși de guvernul român pentru următoarea Comisie a UE (Dan Nica și Rovana Plumb) ar fi fost respinși. În schimb, lobby-ul românesc din Bruxelles face acum campanii pentru fostul europarlamentar și actual ministru Ramona Mănescu, însă reprezentanții UE nu au dorit să confirme oficial acest lucru. În plus, Euractiv a fost informat că România va primi cel mai probabil portofoliul de transport în cadrul comisiei conduse de Ursula von der Leyen”, susținea Euractiv, citat de newsweek.ro.

„În calitate de ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației, Nica Dan, cu încălcarea prevederilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectul Hotărârilor Guvernului nr. 1473 / 11.12.2003 și nr.470 / 01.04.2004, care a aprobat încheierea dintre Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH a acordului de licență comercială pentru produsele Microsoft. În acest sens, calitatea Fujitsu Siemens Computers în calitate de distribuitor unic pentru aceste produse a fost invocată nerealist, astfel încât compania a fost favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice”, menționa DNA în 2014.

Nica a scăpat de dosarul penal în 2018 nu pentru că ar fi fost socotit nevinovat, ci pentru că răspunderea pentru această faptă s-ar fi prescris.


Distribuie articolul

You May Also Like