Inspectorii muncii au avertizat agenții economici locali că nu sunt în regulă cu respectarea normelor SSM

Distribuie articolul

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat, în perioada 28.04– 2.06.2022, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 13.869.301 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 34.526 avertismente și au fost dispuse 13.045 măsuri de remediere a neconformităților constatate.


În luna mai, au fost identificate 734 persoane desfășurând muncă nedeclarată. Dintre acestea, 507 nu aveau întocmit contract individual de muncă, 123 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, 14 persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 90 persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time.


La Galați nu au fost depistate persoane prestând muncă nedeclarată. Cel puțin, în ultima săptămână când ITM Galați a derulat 57 de controale în teren.În schimb, s-au dat trei amenzi pe nerespectarea securității și sănătății în muncă, în valoare de 10500 de lei. Au mai fost date și 32 de avertismente, mare parte tot pe SSM. Totalul sancțiunilor aplicate se ridică astfel la 35.

Cu această ocazie s-au dispus 32 de măsuri de remediere a activităților, în domeniul SSM și 42 de măsuri în domeniul relațiilor de muncă. Un total de 74 de măsuri dispuse de inspectorii de muncă gălățeni, firmelor locale.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns