Inițiativă de lăudat a primarului: pe iarba din orașul Galați vor fi scrise mesaje politice

Distribuie articolul

În sfârșit, au și edilii dreptate. În ședința Consiliului Local Galați de joi, 30 august, primarul Ionuț Pucheanu a spus că ar vrea să scrie mesaje în iarbă, pe modelul celui apărut pe insula de nisip de pe Dunăre.  Dacă în mijlocul apei am admirat mesajul „La Naiba PSD”, edilul șef ar scrie pe iarba din oraș „La naiba PNL”.

Fiecare cu gusturile sale, bine că există loc de scris. Au avut grijă de acest aspect prietenii primarului de la Societatea Gospodărire Urbană care au umplut orașul de boschete. Prin pădurea de buruieni din Galați pot fi scrise, concomitent și integral, Luceafărul, Istoria Literaturii Române, Tezele Patidului Comunist, variantele revizuite și adăugite, dar și dosarul în care a fost cercetat Dan Nica, speech-urile fulminante marca Nicolae Bacalbașa sau organigrama Primăriei, cu detalii privind salariile și gradul de rudenie.

Totuși, ca să nu vă plictisim/enervăm ne-am gândit la alte mesaje mai scurte și de actualitate. De exemplul, primarul ar putea scrie mesaje pentru șefii de la Gospodărire Urbană care de doi ani încearcă, fără succes, să tundă iarba din oraș. Mesajele pe care edilul le-a transmis și anul trecut, pe cale orală, sunt așa: „niște oameni întregi la cap, în care aveam încredere, prieteni apropiați, au reușit să se contamineze, parcă își spală unii altora creierii” și „am ținut în brațe pe extraordinar de mulți, am încercat cu vorba bună, am urlat și cu tăieri de salarii, nu se mai poate, se pare că despărțirea este ultima șansă pentru unii”.

Bineînțeles, se poate scrie și pe borduri, pentru că sunt multe și mari. Credem noi că pe marginea drumului ar merge mesajele „Am schimbat atât de multe borduri încât nici nu le mai știu numărul” sau „Îndrăznesc să cred că o să mă voteze din nou norodul”. Iar pe nisipul de la plaja abandonată poate fi scris cu litere de o șchioapă „Am luat țeapă!”.


Distribuie articolul

You May Also Like