Incidentul de pe strada Frunzei s-ar putea repeta oricând. Autoritățile au descoperit mai multe foste stații PECO care ar putea exploda

Distribuie articolul

Rezultate îngrijorătoare ale acțiunii derulate de autorități după incidentul de pe strada Frunzei. Mai multe foste stații de carburant din județul Galați ar putea sări în aer deoarece rezervoarele nu au fost neutralizate, așa cum o cere legea. Două dintre stațiile periculoase se află în orașul Galați.

După explozia de pe strada Frunzei, autoritățile au verificat 21 de foste stații din județul Galați. La șase dintre acestea au fost descoperite probleme, asemănătoare celor care au dus la explozia din luna decembrie. Ca să nu se repete incidentul, proprietarii au primit termene pentru a remedia deficiențele constatate.

„Au fost verificate 21 de foste stații. În teren am aflat că șase au probleme și proprietarii au primit note de constatare. 12 stații sunt verificate în această perioadă, iar la trei stații nu am găsit proprietarul. Problemele sunt diverse, fie nu au notificat faptul că au neutralizat rezervoarele, fie nu au respectat obligațiile impuse pentru că au fost vândute. Noii proprietarii au fost notificați, au termen între 30 de zile și 60 de zile. În cazul lor, nu au fost aplicate sancțiuni, așteptăm să respecte termenele impuse în urma controalelor. Dacă nu o vor face, riscă amenzi între 50.000 de lei și 100.000 de lei”, a declarat directorul Gărzii de Mediu Galați, Marian Mocanu.

Controalele au fost efectuate după ce un rezervor de combustibil de la o fostă stație de combustibil de pe strada Frunzei din orașul Galați a sărit în aer. Incidentul s-a produs în luna decembrie, în momentul în care muncitorii efectuau o lucrare de modernizare a hotelului din apropiere. În urma exploziei au fost avariate clădirea și patru mașini.

Incidentul a scos la iveală un lung șir de nereguli. Este vorba despre autorizații lipsă, termene și alte obligații încălcate de proprietarul fostei stații de combustibili, dar și de societatea care deține hotelul și spălătoria auto existente.

Mai grav este că autoritățile competente nu au făcut nimic, deși aveau știință despre neregulile în discuție.


Distribuie articolul

You May Also Like