Cum explică specialiștii Gărzii de Mediu depășirile misterioase ale valorilor privind calitatea aerului din Galați

Distribuie articolul

La începutul lunii ianuarie aparatele care măsoară calitatea aerului în Galați au înregistrat depășiri ale valorilor normale. Potrivit informațiilor oficiale, s-a întâmplat doar noaptea, de patru ori. În prima fază, specialiștii nu au putut depista sursa poluării misterioase, deși au făcut anchete și vizite nocturne pe teren.

Până la urmă, comisarii de la Garda de Mediu au ajuns la o concluzie neașteptată. Ca să rezolve enigma, comisarii de la Garda de Mediu au mers noaptea pe teren. Ei nu au depistat nicio activitate economică suspectă însă au realizat că de fiecare dată când aparatele indicau valori ciudate, era ceață groasă. Astfel, au realizat că tocmai ceața era de vină pentru valorile mari înregistrate de aparate.

„Din cauza ceții, particulele nu s-au mai ridicat în aer, au rămas în apropierea solului, practic s-au adunat în jurul aparatelor de măsură. Depășirile au fost punctuale și pe intervale scurte, nu sunt foarte mari, nu este nimic periculos. Depășirile au fost noaptea, după miezul nopții, de fiecare dată a fost ceață groasă. Noi am fost pe teren de două ori pe parcursul nopții, am încercat să descoperim sursa poluării. Nu am descoperit nimic deosebit, nu erau zgomote sau activități suspecte. Am procedat așa deși Garda de Mediu nu are dotări, nu are aparate de măsurat”, a explicat directorul Gărzii de Mediu Galați, Marian Mocanu.


Distribuie articolul

You May Also Like