Licitație pentru amplasarea unui nou echipament RMN

Distribuie articolul

Un milion de lei, fără TVA, este pus la bătaie pentru proiectarea și execuția reabilitării unui spațiu în care va fi amplasat un nou echipament RMN. Vestea bună îi vizează pe brăileni, nevoiți să aștepte și două-trei luni pentru a beneficia de un astfel de consult în cazul în care doreau să-l facă la o instituție de sănătate publică.

Licitația a fost lansată ieri iar ofertele sunt așteptate până pe 17 februarie, beneficiar fiind Spitalul Județean de Urgență Brăila. Valoarea estimată a contractului este de aproape 1 milion de lei, fără TVA, din care 150.000 de lei fără TVA merg spre proiectare (toate fazele, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului). Execuția va beneficia de diferența de 850.000 de lei, fără TVA.

La Spitalul Județean de Urgență Brăila există două aparate RMN și un Computer Tomograf dar, din cauza numărului mare de solicitări, s-a ajuns la situația ca pacienții să primească programări și după trei luni de la momentul prezentării la specialist.

“Deşi avem două aparate, se prescriu astfel de explorări extraordinar de mult. Problema e mai mult pe RMN unde cererea este foarte mare. Ele se fac pentru orice fel de durere. Sunt multe programări pentru că sunt pacienţi şi asiguraţi, adică contribuabili care şi-au plătit contribuţia la Casa de asigurări, cărora medicii de familie, medicii specialişti le dau explorare medicală şi se lucrează pe ambele aparate continuu”, declara pentru Adevărul, în urmă cu trei ani dr. Mihail Iugulescu, managerul SJU Brăila.

Atunci se ajunsese la situația în care un pacient care se prezenta la specialist în noiembrie 2016 să fie programat pentru o examinare RMN abia în februarie 2017.


Distribuie articolul

You May Also Like