Începe războiul locurilor de parcare. Deși nu sunt destule parcări rezidențiale, Primăria va închiria locurile prin licitație

Distribuie articolul

Primele licitații pentru închirierea locurilor de parcare vor fi organizate în cartierul Micro 20. Primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că în zona menționată au fost delimitate toate spațiile propuse pentru închiriere iar procedura va începe peste câteva săptămâni. Apoi, în următoarele luni, procedurile vor continua în fiecare cartier. Edilul șef a mai spus că licitațiile vor fi organizate chiar dacă locurile de parcare sunt mai puține decât numărul de mașini. În tot orașul, de exemplu, au fost identificate aproximativ 11.000 de locuri de parcare și au fost trasate cel mult 3.000 dintre acestea.

Conform unui document aprobat de Consiliul Local, spațiile de parcare care vor fi închiriate de gălățeni trebuie să fie semnalizate, delimitate și amenajate la cel mult 30 de metri de imobile. Taxa de parcare va fi de 120 de lei pe an iar contractul le va permite chiriașilor să folosească locul zilnic, de luni până duminică, între orele 16.00 și 8.00 dimineața. Cei care vor ocupa în mod abuziv un loc închiriat vor fi amendați de Poliția Locală și, eventual, mașinile lor vor fi ridicate de o autoutilitară a societății Gospodărire Urbană. În momentul de față, GU nu are utilaj de ridicat mașinile așa că nu se știe când ar putea fi pusă în practică ideea edililor.

Regulamentul votat de consilierii locali se referă doar la spațiile din zonele rezidențiale iar locurile vor fi închiriate în baza unui contract anual. În limita spațiului de lângă bloc, fiecare apartament va avea un singur loc de parcare. Acolo unde vor fi mai multe cereri vor fi organizate licitații. Nu vor avea dreptul la un loc de parcare proprietarii de garaje și persoanele care nu au mașină proprietate personală sau în folosință.


Distribuie articolul

You May Also Like