Mai proastă ca apa de la canal: comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit apă îmbuteliată expirată și sifon cu viermi

Distribuie articolul

Mare atenție la apa pe care o beți! Nu ne referim la apa de la robinet ci la mult lăudata apă îmbuteliată. Minerală sau mai puțin minerală, plată și de izvor, apa la pet poate fi un pericol pentru sănătatea consumatorului. Asta nu o spunem noi ci comisarii de la Protecția Consumatorului Galați. În vară, inspectorii au făcut câteva razii la magazinele care comercializează apă și, deși controlul nu a fost de amploare, rezultatele sunt îngrijorătoare. Pe scurt, aproape toate societățile comerciale verificate aveau probleme cu apa îmbuteliată.

„Am avut o acțiune de control, am verificat șapte operatori economici și am găsit probleme la șase dintre ei. Am dat amenzi în valoare totală de 15.000 de lei și un avertisment. Am găsit apă minerală expirată, apă îmbuteliată fără preț și apă la promoție fără ca produsul să fie diferit de celelalte. Am mai găsit apă de masă la promoție, comerciantul spunea că prețul este mai mic decât cel al apei potabile de la robinet, o minciună, bineînțeles. În urma controalelor, am oprit de la comercializare 14 litri de apă expirată și temporar 140 de litri în valoare totală de 161 lei”, a declarat șeful OPC Galați Carmen Tudor.

Pe lângă produse expirate, comercianții gălățeni au găsit și apă cu viermi.

„O situație mai gravă am găsit la un producător de sifon, am acționat în baza unei reclamații. În apă, în sticlă am găsit viermi. Producătorul a fost sancționat cu 15.000 de lei. Este o situație gravă, de aceea, am aplicat o amendă mare”, a precizat Carmen Tudor.

La nivel național, în timpul unor controale similare au fost retrase de la comercializare cantități importante de apă. În total, peste 40.000 litri de apă minerală naturală și apă de izvor îmbuteliată au dispărut de pe rafturile magazinelor.

Pentru a se feri de probleme, consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți când cumpără ape minerale naturale și ape de izvor în ceea ce privește ambalajul și etanșeitatea recipientelor. De asemenea, trebuie verificate condițiile de depozitare/expunere și conținutul pentru a nu avea suspensii.


Distribuie articolul

You May Also Like