Termene și clauze neonorate în contractul privind lucrarea de la viitoarea piață din Micro 17

Distribuie articolul

Noua piață din cartierul gălățean Micro 17 este precum Fata Morgana: toată lumea vorbește despre ea, unii cred că au zărit-o, dar nimeni nu poate spune cu mâna pe inimă că există cu adevărat. Ceva deranj a fost făcut printre blocurile gri, însă lucrările care prevesteau o clădire modernă au încremenit de mult timp. Asta în timp ce vânzătorii și clienții fac un comerț civilizat de crapă Afganistanul și Somalia de ciudă.

Săptămâna trecută, viitoarea piață din Micro 17 a ajuns subiect de discuție în Consiliul Local. Reprezentanții opoziției l-au luat la întrebări pe primarul Ionuț Pucheanu despre evoluția ciudată a contractului și a lucrării. Așa am aflat că termenul de finalizare a lucrării a fost dat peste cap de mai multe ori și că penalitățile trecute în contract nu au fost plătite.

„Conform contractului, până la finalul anului trecut ar fi trebuit să fie gata trei hale din viitoarea piață agroalimentară din Micro 17. Directoarea de la Administrația Piețelor a semnat un act adițional prin care a prelungit termenul de finalizare a celor trei hale până în luna iunie, anul acesta. Nu s-a făcut nimic, eu estimez că întreaga lucrare este realizată în proporție de 25%. Mai grav, în contract se vorbea de penalități de 30.000 de lei pe lună pentru nerealizarea lucrării la termen. Directoarea numită de PSD nu a trimis facturile către constructor și din iunie nu a fost încasat nici un leu. Este ciudat”, a declarat consilierul Onuț Atanasiu.

Culmea, este vorba despre o lucrare executată cu bani de la bugetul local, astfel încât totul ar trebui să meargă uns. Nu este cazul și misterul se adâncește în condițiile în care consilierul care și-a băgat nasul în povestea urât mirositoare spune că beneficiarul ar fi plătit constructorului niște sume de bani.

„Toată piața ar trebui să fie gata anul viitor, în prima parte. Nici dacă lucrează non stop nu au cum să termine, mai ales că vine iarna. Este ciudat pentru că eu am auzit că s-au plătit niște bani firmei care face lucrarea. Toată lucrarea, piața acoperită, cu termopan, utilități și dotări moderne, arăta bine în proiect. Lucrarea a fost contractată în anul 2016”, a precizat consilierul Atanasiu.

Reprezentanții Administrației Piețelor spun că de vină pentru întârziere este constructorul care invocă diferite proceduri pentru a trage de timp. În ceea ce privește penalitățile de întârziere, acestea vor fi plătite la finalul contractului până atunci nefiind încasate decât daunele interese. Lucrarea ar trebui să fie finalizată în luna martie, anul viitor, dar este greu de crezut că termenul poate fi respectat în condițiile în care piața nu este gata nici măcar pe jumătate și urmează lunile de iarnă. Conform proiectului, viitoarea piață va costa în jur de trei milioane de lei și va avea șapte corpuri de clădire, dotări moderne, alei și spații de parcare noi.


Distribuie articolul

You May Also Like