Încep controalele la domiciliu pentru verificarea persoanelor izolate. Autoritățile anunță măsuri dure

Distribuie articolul

Încep controalele la domiciliu pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu! Începând de joi, persoanele care trebuie să stea 14 zile în izolare deoarece au intrat în contact cu persoane infectate, sunt verificate acasă de autorități. Cei care nu respectă regulile vor fi pedepsiți.

Persoanele care trebuie să stea 14 zile în izolare în urma efectuării unor anchete epidemiologice sunt verificate acasă de autorități. Conform procedurilor, dacă pe durata celor 14 zile, persoana izolată are nevoie de asistență medicală, poate contacta medicul de familie sau serviciul de urgență 112. Dacă va pleca de acasă, persoana va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 500 de lei la 2.500 de lei. De asemenea, persoana va fi dusă într-un centru de carantină organizat de autorități pentru o perioadă de încă 14 zile de la momentul constatării, urmând ca la finalul celor două săptămâni să achite contravaloarea cazării.

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, anunță măsuri dure împotriva celor care nu respectă măsurile impuse în timpul stării de alertă. Principalul vizat este cel mai mare angajator din județul Brăila, o fabrică de componente auto cu aproximativ 3.400 de salariați. Boboc a spus că va dispune închiderea fabricii dacă angajatorul nu ia toate măsurile de protecție a salariaților. Prefectul s-a referit la măsurile din interiorul unității de producție, dar și din autobuzele care îi transportă pe salariați la locul de muncă.

În fabrica de componente auto au fost înregistrate 50 de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2. Un alt mare angajator din Brăila, o fabrică de confecții cu 500 de angajați, și-a suspendat activitatea după ce 42 de salariați s-au infectat. Toți angajații vor primi șomaj tehnic, a promis ministrul Muncii, Violeta Alexandru.


Distribuie articolul

You May Also Like