Se înmulțesc focarele Covid din spitalele gălățene

Distribuie articolul


Crește numărul persoanelor infectate în focarul de la Spitalul Județean din Galați.

La unitatea medicală situația se deteriorează de la o zi la alta, în timp ce focare apar și în alte unități medicale. Probleme sunt la Spitalul de Copii și la Serviciul de Ambulanță.


Miercuri în Spitalul Județean erau, în total, 166 de cadre medicale infectate cu virusul Sars Cov 2, cu 9 în plus față de ziua precedentă. Cei mai mulți medici și membri ai personalului auxiliar sunt asimptomatici, iar 60 de cadre medicale s-au vindecat deja, anunță Prefectura Galați.


Epidemia de Covid 19 lovește și în alte spitale din Galați. După focarul de la Spitalul Județean, altul a apărut la Spitalul de Copii, una dintre cele mai mari unități din țară. Potrivit informațiilor oficiale, 12 cadre medicale s-au infectat și o secție a unității a fost închisă pentru dezinfecție totală.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au început o anchetă epidemiologică, în timp ce personalul unității este testat pentru depistarea virusului Sars Cov 2.


De asemenea, zilele trecute a reapărut focarul de Covid 19 de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Acolo au fost confirmate trei cazuri de infectare în rândul angajaților, iar alte trei persoane sunt izolate la domiciliu. În primăvară, la Serviciul de Ambulanță a fost unul dintre cele mai mari focare din Galați, cel puțin 21 de persoane fiind infectate cu Covid 19.

Numărul persoanelor infectate crește și în afara spitalelor. 48 de noi infectări au fost raportate miercuri ducând totalul la 1729 de cazuri. De la debutul epidemiei, 112 gălățeni au murit, iar 910 s-au vindecat.


Distribuie articolul

You May Also Like