Cererea de pașapoarte, în creștere  

Distribuie articolul

Aproape 38.000 de gălățeni și-au înnoit pașapoartele anul trecut, numărul solicitărilor fiind cu 12% mai mare ca în 2016. Peste 10.000 dintre persoanele care s-au prezentat la ghișeele Serviciului de Pașapoarte au solicitat eliberarea unui document temporar, cu valabilitate limitată la 1 an, numărul cererilor în acest caz fiind cu 23% mai mare în 2017 față de anul precedent. Numărul mare de solicitări de eliberare a pașapoartelor de 1 an a fost generat de gălățenii plecați la muncă în străinătate, aproape trei sferturi dintre cererile de acest gen fiind înregistrate în lunile iulie și august, când aceștia vin acasă, în vacanță.

”A devenit un obicei ca, în perioada vacanței de vară, să crească numărul de solicitări pentru pașapoartele temporare. Așa se explică și aglomerația de la ghișee din fiecare vară. Gălățenii plecați în străinătate își fac pașapoarte valabile un an și le înnoiesc în fiecare vară”, a explicat șeful Serviciului Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple Galați, comisarul șef Aurelian Păduraru.

Din acest motiv, conducerea Serviciului Județean de Pașapoarte Galați a înăsprit condițiile de eliberare a pașapoartelor temporare. Acest tip de documente de călătorie se eliberează, mai nou, numai pe bază de aprobare prealabilă, în cazuri de urgență (cazuri medicale, deces rude apropiate, etc.).


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns