EDITORIAL/ Iară bați câmpii pe bani? Specialitatea lui Dima – 2,74%

Distribuie articolul

 „Virusul există, e periculos și poate răpune pe oricine”.

Bravo tată! Acum o lună spuneai fix pe dos. Că doar liberalii văd viruși. Și mai și completezi:

 „Ăsta e un adevăr pe care nu îl neagă nimeni”.

Păi cam ești caz de targă, matale!

 Te plângi aiuristic că-ți sunt suspendate drepturile. Hai să mori tu! Care-s alea? Nu poți merge la crâșmă? Trebuie să porți mască in tramvai? Cât de afectat ești băi, Cristinele!!!!

  „Ce va urma? Nu se știe.”

Atât. Voi ăștia de plus-minus 2% fără de revelații! Doar trăncăneală pe parale că altfel nu vă bagă in seamă nici mama Gaia!

„Da, îmi e și mie teamă de acest virus.”

Seriooos? Și marmota învelea ciocolata-n staniol. Știm. O dai aiuristic cu Guvernul în sus și-n jos.

Ca să fie clar să nu mai bați câmpii cu grație. Testarea in masă a populației nu se face, nu s-a făcut niciunde și chiar dacă s-ar face nu ar ajuta cu nimic. Bun, cum zici tu. Se face testare, avem 5000 de infectați și ii carantinăm. Se trezește iar un idiot de pleacă cu amanta prin Dubai și vine apoi de împrăștie virusul. Care-i ideea? Arunci aiurea banii pe fereastră. Mergi de mai pune mâna pe carte…

„E firesc să fim îngrijorați. Am văzut cum s-a menținut starea de urgență, cu TAB-uri pe străzi. Nu știm cum vor putea militarii să păzească să nu intre sau să nu iasă dintr-o localitate Covid-ul.”

 Adică, ce-au făcut militarii? Te-au stresat? Ți-au luat ciunga din gură? Militarii nu păzesc, pentru cultura ta generală, că nu-s paznici. Rolul lor e cu totul altul. De descurajare ai auzit? Sau e complicat termenul pentru lexicul tău?

„Însă, Guvernul PNL și toți sateliții lui din teritoriu, fie că sunt de la PNL, PMP sau alt partid, au refuzat acest lucru. S-au urmat orbește niște ordine care s-au bătut de multe ori cap în cap.”

 Aia cu PNL satelit la PNL n-am priceput-o! Poate pe orbita pe care tu  te reculegi!

Bătutul cap în cap o făceai tu pe vremuri cu Durbacă. Niciodată n-am înțeles cine dădea acolo ordine și cui, dar asta e altă poveste!

„Vă întreb eu, câți medici au fost detașați în Galați să îi ajute pe cei din Spitalul Județean? Pentru Republica Moldova și pentru Italia s-au găsit medici care să fie trimiși să ajute. La Galați de ce nu s-au trimis? În Galați, deși avem cazuri multe de Covid-19, au trimis în bătaie de joc o unitate mobilă de 12 paturi. Cu atât a putut sprijini Guvernul PNL județul nostru. Ca să nu mai spun de aparatul de testare PCR. Le-au trebuit 2 săptămâni să îl lege la sistemul național!”

Iar le încurci. Mergi și-l întreabă pe unul Fotea de la CJ de toate astea. De ce n-a cerut ajutor? Hai că-ți răspund eu. De cocoș. El e mare și tare, n-are nevoi dar ii tremură pușculița cu lumânarea-n mână!

 Au trimis in bătaie de joc o unitate mobilă cu 12 paturi? Bre, la Argeș și Brașov, covizii e… mai mulți și n-a ajuns vreo juma’ de pat. Las-o cu aberațiile. Să arunci cu lături e sport național pe la noi, dar măcar articulează subiectul, dă fuguța de te documentează și apoi emite înțelepciuni dintr-astea de bodegă…


Distribuie articolul

You May Also Like