Avem țara pe care o merităm: un deputat gălățean este acuzat de ură și discriminare

Distribuie articolul

Unii îmbătrânesc frumos, alții nu. La a doua categorie este deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa. În loc să crească nepoți și se plimbe prin parc, omul se dă în spectacol în fața românilor: se plimbă în halat pe la mitingurile electorale, arată scene obscene în Parlament, jignește doamne și spune porcării pe unde apucă.

Până la urmă, fostul anestezist a fost pedepsit. Chestia cu pedeapsa este relativă. În loc să-l dea afară din viața publică, domnii de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au decis să-l amendeze pe Nicolae Bacalbașa cu 2.000 de lei.

Nici nu ar fi avut cum să-l scoată din viața publică pentru că „onorabilul” politician a fost pus pe liste de liderul PSD, Dan Nica, și apoi a fost votat de poporul suveran și înțelept.

Revenind la pedeapsă, iată cu se ocupă Nicolae Bacalbașa: „Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 02 octombrie 2019, a adoptat următoarele hotărâri: 1. Declarația domnului Nicolae Bacalbașa din data de 28 august 2019, cu următorul conținut: ”Totuși, eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ care, pentru mine personal, este Untermensch – că tot avem președinte german -, și care vorbește, după ce am votat eu și colegii mei, despre decizii rușinoase.” constituie discriminare, discurs de ură, prin utilizarea unei sintagme cunoscută ca fiind parte a limbajului liderilor fasciști (Heinrich Himler).

Declarația domnului Nicolae Bacalbașa din februarie 2019, de la un post de televiziune din Galați, cu următorul conținut: ”(Cu referire la Președintele României, n.n.) Pentru că dacă disprețuiești românii, nu poți să aplici o regulă numită democrație unei structuri pe care o disprețuiești. Nici nu pot să îl învinovățesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că, deși Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporție de 70%, era pro-Hitlerist”

”M-a bucurat când discuția dintre doamna Dăncilă cu Fuhrer-ul feminin al Germaniei actuale, Frau Merkel, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false, știi, care toate sunt din PPE, adică etnic, poate non-germane dar servind interesele strict ale acestei țări și n-a cedat doamna Dăncilă. Dacă vrei, este un răspuns și pentru numitul Klaus Werner.” constituie discriminare, discurs de ură, prin culpabilizarea colectivă a unei comunități pentru faptele regimului nazist, respectiv prin etichetarea ca naziști a liderilor comunității în cauză.

Ambele declarații constituie discurs de ură și depășesc limitele libertății de exprimare, potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. Pentru faptele mai sus prezentate, CNCD a aplicat domnului Nicolae Bacalbașa sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 de lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).” (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării)

Nouă ni se pare că și Bacalbașa are față de comisar european, la fel ca Rovana Plumb și Dan Nica.

Distribuie articolul

You May Also Like