Încă patru feriboturi pentru Canada vor fi construite de Damen în România

Distribuie articolul

Șantierele navale Damen din Țările de Jos au câștigat un contract pentru furnizarea a patru feriboturi pentru mașini de pasageri, complet electrice, comandate de o companie de transport naval care operează în Columbia Britanică, o provincie în vestul Canadei.

Potrivit biroului de comunicare Damen „într-un proces competitiv de licitație care a atras mulți ofertanți internaționali, Damen Shipyards a câștigat contractul pentru construirea și furnizarea a patru feriboturi, cu propulsie complet electrică, pentru compania BC Ferries”.

Acestea vor fi utilizate pentru servicii pe distanță scurtă în apele de coastă din provincia canadiană British Columbia (BC). Această comandă va duce la zece numărul total de feriboturi pe care Damen le-a furnizat firmei BC Ferries în ultimii ani. Toate celelalte șase feriboturi au fost construite de Damen pentru BC Ferries în șantierul naval de la Galați. De această dată, noile nave care se vor construi vor fi primele care vor funcționa folosind 100% energie electrică.

Navele se vor baza pe modelul Damen RoRo 8117 E3, clasa Island, cu două capete . Fiecare va fi capabil să transporte până la 47 de vehicule și 390 de pasageri. Pachetele de baterii cu o capacitate de 2.000 de kilowați vor furniza energie electrică pentru trenurile motopropulsoare. Reîncărcarea rapidă cu energie electrică regenerabilă va avea loc în timp ce feriboturile debarcă și își îmbarcă pasagerii și vehiculele la fiecare capăt. Fiecare navă va avea, de asemenea, motoare diesel auxiliare instalate pentru rezervă și redundanță generală.


Distribuie articolul

You May Also Like