Condamnați, pentru luare de mită

Distribuie articolul

O fostă directoare de la Direcția Regională de Finanțe Publice din Galați, Mariana Cozma, a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Atunci când s-au comis faptele, ea era șefa Serviciului Inspecție Fiscală.

Procurorii de la DNA Galați au stabilit faptul că, Mariana Cozma a pretins și a primit de la Cătălin Dan Crihană, drept mită sume de bani ca 4.500 de lei și 2.900 de lei, în 2013 și 2014 pentru ca ea să favorizeze două societăți comerciale, în cazul unor controale neașteptate.

Dan Cătălin Crihană a înregistrat în evidența contabilă a uneia dintre societățile comerciale pe care le conduce, cu ajutorul a încă două persoane, achiziții false de cereale și îngrășăminte chimice, toate astea pentru a putea să se sustragă de la obligația de a plăti 480.000 de lei.

Pe lângă Mariana Cozma, au fost condamnați la închisoare: Roxana-Cristina Grigorescu, pentru complicitate la luare de mită și a primit trei ani cu executare; Cătălin Dan Crihană a primit doi ani pentru dare de mită, la care se adaugă 733 de zile dintr-o pedeapsă de șapte ani la care a fost condamnat în trecutul său și au rămas neexecutate.

Cu toate acestea, sentința dată de Tribunalul Galați nu este definitivă.


Distribuie articolul

You May Also Like