Încă mai sunt firme „profesioniste” care nu dau importanță legislației de mediu

Distribuie articolul

De exemplu, chiar și unii dintre constructorii care reabilitează școli în Galați nu par să acorde atenție respectării legislației de mediu, în gestionarea deșeurilor. 

Cu toate că selecția pentru executarea unor astfel de lucrări este destul de riguroasă, se pare că unele firme au și derapaje, pe parcursul derulării activităților în cauză. Pentru asta au și fost amendați, când au fost depistați, cu sume serioase. Astfel, în urma unui control efectuat la un șantier din municipiul Galați, unde se lucra pentru un proiect de reabilitare a unei școli, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Galați au identificat nereguli legate de gestionarea deșeurilor și protecția mediului.

Potrivit reprezentanților instituției de control încălcarea legislației specifice nu a putu fi tolerată și s-au aplicat sancțiuni, care au inclus:

– Amendă de 60.000 lei pentru depozitarea inadecvată a deșeurilor, conform O.U.G. nr. 92/2021.

– Amendă de 15.000 leii pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului, zona fiind acoperită de nori de praf în timpul lucrărilor efectuate.

Totodată, au fost luate măsuri pentru remedierea situației, inclusiv selecția și predarea adecvată a deșeurilor conform legii, și instalarea plaselor pe schele pentru reducerea emisiilor de praf. În plus, zonele de lucru vor fi clar delimitate pentru protejarea calității aerului.


Distribuie articolul

You May Also Like