Ungaria e iar cu un pas înaintea României!

Distribuie articolul

 

 

 LIBERTY Dunaújváros și compania CISDI din China au semnat contractul pentru finalizarea planurilor de a produce oțel verde în Ungaria. 

Cele două entități au semnat contractul la Shanghai, în urma unui memorandum convenit la Budapesta în septembrie 2023

 Noul cuptor cu arc electric va oferi numeroase avantaje de mediu și competitive.

LIBERTY Dunaújváros face încă un pas important în parcursul său de decarbonizare prin semnarea

unui contract pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru instalarea unui cuptor cu arc electric

de ultimă generație.

Contractul a fost semnat la Shanghai, în China, de către Sanjeev Gupta, Președinte Executiv al LIBERTY Steel Group, și Xiao Peng, Președintele CISDI Engineering Co. Ltd.

Contractul este esențial pentru transformarea GREENSTEEL de la LIBERTY Dunaújváros, care include

instalarea unui cuptor cu arc electric modern, precum și modernizarea operațiunilor secundare de producție metalurgică și a laminorului de benzi la cald, necesare pentru a permite companiei să livreze produse cu valoare adăugată mare pentru sectorul auto din Ungaria.

Procesul va implica experți din Ungaria, Europa, China și experți LIBERTY. Acest proces va include

specificații detaliate pentru cuptorul cu arc electric și interfața sa cu sistemele din unitățile de producție existente ale fabricii, pentru aprovizionarea cu materii prime și impactul preconizat asupra

mediului. Totodată, va permite selecția partenerilor de construcție, precum și clarificarea oricăror aspecte care nu sunt incluse în contractul principal cu producătorul. Studiul de fezabilitate este precedat de un studiu tehnic cuprinzător și a unui studiu de inginerie, realizat de NPT, furnizor de

servicii de inginerie de top cu sediul în Elveția.

Noul cuptor cu arc electric va avea o capacitate estimată de peste 1,5 milioane de tone pe an și va fi furnizat de CISDI, folosind tehnologiile sale brevetate. Cuptorul state of the art dispune de tehnologii

de ultimă generație în eficiența energetică și permite flexibilitate în încărcarea materiilor prime.

Noul cuptor va îmbunătăți în mod semnificativ competitivitatea operațiunilor de la Dunaújváros și va

reduce emisiile directe de CO2 cu 80%, asigurând un aer mai curat pentru locuitorii din Dunaújváros

și din zonele învecinate.

Gergely Fabian, Secretar de Stat pentru Politici Industriale și Tehnologie, a declarat:

“Sunt impresionat de viteza cu care LIBERTY și CISDI au dezvoltat acest proiect după semnarea memorandumului din septembrie anul trecut.

Acesta este un proiect de importanță națională – Ungaria va fi primul producător de oțel verde din Europa care va deservi piața noastră auto aflată în creștere și alte sectoare. Este esențial ca întregul lanț de aprovizionare pentru vehiculele electrice fabricate în Ungaria să devină verde cât mai curând posibil.

XIAO Peng, Președinte CISDI Engineering, a declarat:

“CISDI are un parteneriat de lungă durată cu LIBERTY, care durează de un deceniu. Lucrăm intens pentru a livra acest proiect revoluționar, folosind tehnologiile noastre brevetate de oțel verde cu o viteză record. Acest proiect va fi un exemplu de cooperare și succes între membrii acestui consorțiu.

Sanjeev Gupta, Președintele Executiv LIBERTY Steel Group, a declarat la rândul său:

“Suntem onorați să colaborăm cu CISDI în această etapă importantă din programul nostru de decarbonizare de la LIBERTY Dunaújváros. Acest cuptor cu arc electric va crea beneficii imense de

mediu și competitivitate pentru Dunaújváros, reducând emisiile de CO2 cu 80% și sporind productivitatea.

Acesta va fi unul dintre primele programe de transformare GREENSTEEL din Europa și aș dori să

mulțumesc guvernelor din Ungaria și din China pentru suport și cooperare în implementarea accelerată a acestui proiect important.”

HE Zhigang, Sinosure Shanxi a declarat:

“Pe parcursul vizitei în Ungaria, pe data de 8 mai, Președintele Xi a anunțat suportul Chinei față de

inițiativele Belt& Road cu Ungaria și de politica " Eastern Opening" a Ungariei. Sinosure va implementa activ ințiativa Președintelui Xi, având experiență în proiecte globale de dezvoltare economică ecologică, cu emisii reduse de dioxid de carbon și de economie circulară, oferind suport financiar pentru o cooperare consolidată între cele două țări.

Programul GREENSTEEL de la LIBERTY Dunaújváros din Ungaria este unul dintre programele de

dezvoltare ecologică indicate de Președintele Xi.

Sinosure Shanxi este pregătită să ofere sprijin

financiar în acest proiect, în speranța că toți partenerii implicați în program vor depune eforturi pentru a construi proiectul Dunaújváros ca un proiect demonstrativ care marchează cooperarea dintre China și Ungaria.”

SHAN Zhenlei, General Manager China CITIC Bank Shanghai, a declarat:

“Este o onoare să colaborăm cu LIBERTY, CISDI și Sinosure, pentru a finanța un program de o importanță semnificativă pentru relațiile bilaterale dintre China și Ungaria și de decarbonizare a industriei de oțel ce reprezintă aproape 10% din emisiile globale de carbon.”


Distribuie articolul

You May Also Like