A venit vremea prelungirii sezoniere a mandatului lui Sorin Decă!

Distribuie articolul

Secretarul general adjunct al Ministerului Educației, Sorin Ștefan Decă, se află în atenția publicului încă o dată, pe fondul unei noi decizii de prelungire a mandatului său pentru o perioadă suplimentară de șase luni.

Conform unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial și semnată de premierul Marcel Ciolacu, „începând cu data de 26 aprilie 2024, domnul Sorin Ștefan Decă, director general al Direcției generale pentru implementarea proiectului „România Educată”, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Educației pentru o perioadă de 6 luni”.

Așadar, de mâine, el va continua să facă parte din echipă pentru o perioadă mai lungă. Dar un lucru interesant este că el a mai primit prelungiri de mandat și înainte, deci aceasta nu e prima oară. Ultima dată, mandatul lui Decă în acest post fusese prelungit în octombrie 2023.

Amintim că, Decă a participat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Educației la concursul pentru ocuparea postului de director general al Direcției Generale pentru Implementarea Proiectului „România Educată”. În acea perioadă, Edupedu.ro a scris că acest lucru genera suspiciuni. Conform acelorași surse, după concurs, în toamna anului 2022, el a fost numit  din nou secretar general adjunct al ministerului, iar mandatul a fost prelungit apoi din 6 în 6 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like