În septembrie, se plătește subvenția pentru crescătorii de animale, aferentă prestațiilor pe trimestrul II

Distribuie articolul

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat plata ajutorului de stat în valoare de 11,7 milioane de lei, în sectorul creşterii animalelor, pentru 91 de solicitanţi, a anunţat joi, 26 august, instituţia.

Plata se face pe baza serviciilor prestate în luna iunie şi în trimestrul al II-lea al anului 2021.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna iunie şi trimestrul al II-lea al anului 2021, în sumă de 11.779.663,07 lei, pentru un număr de 91 solicitanţi”, se arată în comunicatul instituţiei.

Suma autorizată la plată se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, a mai completat APIA.


Din județul Galați s-au înscris zeci de fermieri pentru a primi acest ajutor de stat. Nu toți, însă, vor primi banii solicitați, potrivit situației centralizate la nivel național.


Distribuie articolul

You May Also Like