Impozitul auto a fost suspendat. Prefectul a atacat în instanță documentul aprobat de Consiliul Local

Distribuie articolul

Impozitul auto, majorat cu 50% prin decizia Consiliului Local, a fost suspendat. Prefectul judeţului Galaţi, Eugen Hristache, a atacat în instanță documentul și, până la soluționarea cauzei, actul administrativ nu se mai aplică.

Potrivit Biroului de Presă al Prefecturii Galați, prefectul Eugen Hristache a formulat, în data de 18.01.2021, cererea de chemare în judecată a Consiliului Local al Municipiului Galaţi, prin care a solicitat Tribunalului Galaţi – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal constatarea nulităţii absolute parţiale a Hotărȃrii Consiliului Local nr.512/17.12.2020, în ceea ce priveşte nelegalitatea art. 5 prin care s-a stabilit o cotă adiţională de 50%, începȃnd cu anul 2021, la impozitul pentru mijloacele de transport cu tracţiune mecanică prevăzute la art. 470 alin. (2) din Legea nr. 227/2015.

„Actul administrativ contestat a fost comunicat prefectului judeţului Galaţi în data de 30.12.2020, iar procesul-verbal al şedinţei ordinare din data 17.12.2020 a fost comunicat, de către secretarul general al municipiului Galaţi, la solicitarea prefectului, în data de 14.01.2021…. Până la soluționarea cauzei, actul administrativ atacat este suspendat de drept”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

Cereri de anulare a deciziei Consiliului Local au depus și consilierii locali PNL. Printre problemele sesizate de liberali a fost prezența unui străin în Consiliul Local care a participat la ședința video și a votat în locul unui consilier PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like