IMPORTANT! Examenele pentru obținerea permisului auto, din iunie

Distribuie articolul

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18.05.2020, se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții – carantinate.

”Prioritatea noastra este creșterea capacitatii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea in activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență”, se arată într-un comunicat al DRPCIV.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituției, www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

În ceea ce privește activitatea de examinare, se preconizează reluarea acesteia la începutul lunii IUNIE – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Prima etapă, examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate doua posibilități:

–   Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,

–   Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a doua etapă, reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

–  Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

–   Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

–  Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

–   Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto;

–  Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.


Distribuie articolul

You May Also Like