Imagini de pe cea mai înaltă construcție din România, aflată la Brăila

Distribuie articolul

Imagini în premieră au fost luate de pe cea mai înaltă construcție din România. Este vorba despre podul peste Dunăre de la Brăila. Lucrarea este în grafic, anunță autoritățile.

Filmarea a fost realizată de la înălțimea de 189 de metri, unde este ultimul nivel al podului. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a postat imaginile spectaculoase pe Facebook.

„Podul de la Brăila, cunoscut drept Podul peste Dunăre, cea mai înaltă construcție din România, respectiv de 189 de metri, a ajuns la ultimul nivel”, a anunțat marți secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Podul are două turnuri. Fiecare va avea înălțimea de 192,64 metri, turnurile fiind cele mai înalte construcții din România. Acestea vor fi legate de cabluri uriașe de oțel care vor susține tablierul podului. Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri.

Podul va fi gata la finalul anului viitor. Totuși, din cauza problemelor apărute la infrastructura adiacentă, podul ar putea fi folosit cu o întârziere de un an.

VEZI VIDEO AICI

https://www.facebook.com/IrinelScriosteanu/videos/440146487411318/

Distribuie articolul

You May Also Like