Icoana Maicii Domnului a funcționat: a vindecat strada Rizer de gropi

Distribuie articolul

Procesiunea din urmă cu două săptămâni, când pe străzile Galațiului a fost plimbată Icoana Maicii Domnului, adusă tocmai de la mănăstirea Adam, a dat roade și a produs prima minune din actuala administrație locală: groapa căscată în mijlocul străzii Rizer a dispărut. Mai mult, circulația rutieră a revenit la normal în zonă.

După aproape jumătate de an, gălățenii au fost martorii unui adevărat miracol: o echipă de muncitori și câteva utilaje au acoperit groapa din spatele Spitalului Militar, au asfaltat-o, acum doar câteva petice mai întunecate amintind de locul care a dat peste cap circulația rutieră timp de șase luni.

Inițial, riveranii au crezut că minunea ar putea ține de sfinții Isachie, Dalmat și Faust, serbați pe 3 august, dar ei au luptat pentru înapoierea bisericilor ortodoxe luate de la arieni și nu pentru altfel de minuni. Cum nu putea fi vorba nici de vreo faptă a Sfintei Teodora de la Sihla, pomenită în 7 august sau a lui Emilian Mărturisitorul, ce s-a opus scoaterii icoanelor din biserici (pomenit în 8 august), intervenția divină pare a fi doar rodul icoanei de la mănăstirea Adam. Desigur, sunt și voci care ar putea considera că meritul aparține moaștelor sfântului Anton de Padova, care se ocupă într-adevăr de toată gama de minuni, dar ele au fost prezentate în Galați pe 6 iunie și nimic nu a mișcat în acea lună.

La mijlocul lunii februarie, o groapă cu diametrul de aproximativ 2 metri și adâncimea de 3-4 metri apăruse în mijlocul străzii Rizer, în urma unei avarii la rețeaua de apă și canalizare. În câteva zile s-au montat câteva plăci OSB, să sprijine malurile, totul a fost acoperit cu folie de celofan și înconjurat cu plasă verde. Jumătate de an, până luna trecută, întreg ansamblul a stat nederanjat de nimeni, mărindu-se ușor în funcție de ploi sau de mașinile care aveau curajul să treacă prin zonă.

În martie, primarul Ionuț Pucheanu declara că totul se va sfârși rapid.

”Se lucrează. În câteva zile va fi gata”, susținea atunci Pucheanu, chiar dacă în zonă nu a lucrat nimeni câteva luni.


Distribuie articolul

You May Also Like