EDITORIAL/ Rupere de nori la liberali

Distribuie articolul

PNL pare desprins din filmele cu ilegaliști. Ăia de erau cu gulerele ridicate și borul pălăriei aproape de nas, să nu fie cumva văzuți, recunoscuți și-n final trecuți într-o altă dimensiune.

Așa meci pentru șefia partidului n-am văzut din 1990 până acum. O încăierare generală a unor oameni ce-și spun civilizați, intelectuali rasați sau profesori de maniere.
Pică Guvernul sau nu, mâine sau când o vrea Cotroceniul, va fi Câțu, nu va mai fi Câțu, va fi poate soacra lui Câțu, străbunica lui Câțu ori șpritzul ăla de peste Ocean…

Problema e una singură. Guvernarea asta de dreapta e foarte aproape să se ducă Dracului, cu toate lucrurile bune ce s-au făcut în ea. Și s-au făcut. De ce? Pentru că existența lor se rezumă doar la încăierări adolescentine: Rareș Bogdan cu Ludovic Orban, Klaus Johannis cu Ilie Bolojan, Florin Câțu cu Violeta Alexandru, Raluca Turcan cu mileul de pe televizor iar Alina Gorghiu, această Sharon Stone deghizată încă de pe vremea grădiniței, n-are cu cine se certa din lipsă de corectă articulare a limbii române.
Bun. La Galați, în organizația județeană a PNL, lucrurile stau așa, mai otova.

Din cei trei parlamentari, doi îl susțin pe Orban și doar președintele Stângă a intrat pe contrasens făcându-i cu ochiul primului neștiutor al prețului pitei.
Onuț Atanasiu și George Scarlat sunt practic parlamentarii liberali ce respectă o hotărâre a BPJ aflată încă în vigoare, care spune că PNL Galați îl susține în cursa internă pe Ludovic Orban.

Lângă președintele George Stângă, se pare că sunt mai mulți liberali pro Câțu, între care primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, consilieri locali&județeni.
Informațiile de astăzi, pe surse, spun cam așa:
Mâine, 9 septembrie, va pica Guvernul. Câțu nu va mai fi prim ministru dar cel mai probabil va câștiga alegerile din PNL. Bode nu va fi premier sau dacă va fi nu-l apucă paltonul. Bolojan încă mai are de certat cu Johannis. În pole position pentru postul de premier, se pare că informația provine de la Cotroceni, ar fi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Dacă așa vor sta lucrurile, repet, ipotetic vorbind, viziunea asupra timpurilor viitoare în PNL stă cam în felul următor:
O falie majoră în PNL după 25 septembrie. Vor fi oameni de vază ai PNL ce efectiv nu-și vor mai vorbi. „Chiar vor fi cazuri în care nu se va mai putea sta la aceiași masă”, afirma azi una dintre sursele noastre.

E cert că PSD nu vrea sub nicio formă la guvernare, nici nu-i pregătit și nici nu poate agita apele prea mult dată fiind conjunctura internațională. Credibilitate 0 și nu prea mai are pe cine salva de la pușcărie pentru a forța pe Justiție. Oricum, și la socialiști sunt destule altoiri, atât la Centru cât și la malul gârlei.

Rămân în ecuație USR-PLUS, AUR și UDMR. La maghiari, e cel mai simplu, ei au revenit după mulți ani lângă liberali, în aceiași familie politică, și nu prea mai au chef de escapade.

La ăilalți, treburile sunt mai complexe. AUR n-are prea multa brânză-n putină, iar Barna și Cioloș sunt de fapt cei ce-au furat zerul din respectiva putină. Ce va rămâne, nu cred că va avea un iz tocmai plăcut…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *