Iarăși legi ce nu pot fi puse în aplicare!

Distribuie articolul

Credeam că perioada aferentă guvernării Veoricăi Vasilicăi Dăncilă a trecut în mod evident odată cu schimbarea cu persoane ce teoretic păreau că dețin o cu totul altă expertiză.

Numai că, rămânem cu speranța nereperată. Noii demnitari sunt cam tot de-acolo ca și ăia de prin Videle, Craiova, Scornicești sau de pe unde mai erau. Aceleași apucături, aceiași lipsă de experiență și nepăsare. Uitați de lume cu negocieri pentru funcții prin Prefecturi, pe la nu știu ce ministere prin eșaloanele șapte și opt ale acestora, ori mai nou ocupați cu grava întârziere a adoptării Legii Bugetului de Stat, ăia de i-am ales par a fi pe-acolo mai mult degeaba. Pot ei posta pe rețelele de socializare cât îi ziulica de mare cum se fac că muncesc. Să se fotografieze și în unghiul morții de la nu știu ce întâlnire, tot degeaba sunt.

Hai să venim cu un exemplu concret.

Legea 181 din 19 august douăzecidouăzeci. Se referă la gestionarea deșeurilor reciclabile folosind opțiunea de compostare anaerobă in vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător. Este cunoscută mai pe scurt Legea Compostului. Aceasta a intrat în vigoare în 20 februarie. Dar de fapt, n-a intrat. Pentru că onor Ministerul Mediului a uitat sa dea și normele de aplicare ce în mod normal și natural trebuiau publicate în Monitorul Oficial cel târziu la această dată. Bun, tot cu apucături dănciloide. Numai că de data asta, aici vorbim și de niște obligații europene pentru că normativul în cauză prevede și unele obligații pe care România le are pe problematica mediului înconjurător.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns