Fără apă: sute de apartamente din orașul Galați nu sunt alimentate de societatea Apă Canal

Distribuie articolul


Sute de apartamente din orașul Galați nu au apă. De vină este o lucrare a Primăriei care se desfășoară în zona Siderurgiștilor-Micro 14. Gălățenii trebuie să se descurce fără apă timp de 10 ore.


Apa a fost oprită deși este o zi cu temperaturi ridicate, iar igiena este foarte importantă din cauza epidemiei COVID. Totuși, lucrarea municipalității nu putea fi amânată, astfel încât marți dimineață reprezentanții Apă Canal au blocat rețeaua de alimentare. Au rămas fără apă 16 blocuri și o școală.


„Societatea APĂ CANAL S.A. Galați aduce la cunoștință că în data de 25.08.2020, se vor executa lucrări de cuplare și punere în funcțiune conductă nouă Dn200mm în zona blocurilor SD2C/SD1A-M3A, în cadrul obiectivului de investiții al Primăriei Municipiului Galați Modernizare linii de tramvai și carosabil str.Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918. Lucrările vor fi executate de către TANCRAD și vor conduce la sistarea apei intre orele 08,00-18,00 la blocurile: M6, M7, G1, S5A, S5B, S5C, PM1, PM2, PM3, PM4, PM6, PM7, M4A, M4B, M5A, M5B, precum și la Școala Gimnazială nr.41”, scrie pe portalul societății Apă Canal.


Pe străzile Siderurgiștilor și pe 1 Decembrie 1918 se desfășoară o mare lucrare de reabilitare a infrastructurii. Investiția în valoare de 20 de milioane de euro se realizează cu fonduri europene și este coordonată de Primăria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like