Guvernul va prelungi starea de alertă. Introducerea unor mari orașe în carantină va fi analizată cu atenție

Distribuie articolul


Premeirul Ludovic Orban a anunțat că specialiștii Guvernului pregătesc prelungirea stării de alertă. De asemenea, experții în sănătate publică analizează în detaliu situația din unele mari orașe unde numărul persoanelor infectate crește îngrijorător.


Ludovic Orban a dezvăluit faptul că Guvernul va prelungi cu 30 de zile starea de alertă.


„Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a spus premierul Ludovic Orban.


Decizia privind introducerea în carantină a unor orașe va fi luată doar în baza recomandărilor experților, a mai spus premierul Orban.


„În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină… Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a precizat Orban.


Demnitarul a mai explicat faptul că decizia privind introducerea în carantină a unui mare oraș va fi luată de specialiștii în sănătate publică.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns