Gata cu carantina la Ivești! Probleme la Poiana și Tecuci!

Distribuie articolul

Începând din această dimineață de la ora 5, perimetrul carantinat timp de două săptămâni din comuna Ivești a reintrat în normalitate, rata de infectare, chiar dacă încă mare, aflându-se într-o scădere accentuată. Concret, dacă acum două săptămâni am avut o rată de peste 8 cazuri de persoane infectate la mia de locuitori, ieri, indicele se situa ușor peste două cazuri la mia de locuitori, mai precis 2,17.

Conform datelor comunicate de Instituția Prefectului – Județul Galați, în cursul zilei de ieri se manifestă o creștere a numărului localităților cu incidențe de peste 1,5 infectați la mia de locuitori.

 O situație mai complicată ar fi în nordul județului la Poiana(5,56) și Tecuci(3,58). De asemenea, Schela(2,60), Galați(2,57), Priponești(2,37), Smârdan(2,06), Nicorești(1,99), Corod(1,87), Buciumeni(1,65), Barcea(1,55) și Șendreni(1,55), sunt localitățile cu indice de atenționare de peste 1,5.

În această dimineață, prefectul județului Galați, Eugen Hristache ne-a declarat că deocamdată nu se pune problema carantinării la Poiana și Tecuci, chiar dacă s-au luat măsurile legale privind unele restricții în cele două localități.

De altfel, Eugen Hristache ne-a mai declarat că, după ultima situație statistică întocmită la nivelul Comandamentului Național pentru Situații de Urgență, județul Galați se află la coada clasamentului în ceea ce privește numărul infectărilor, un lucru relativ pozitiv dacă luăm în calcul numărul mare de persoane infectate din alte județe dar și cele 90 de noi cazuri de ieri sau cele cinci decese înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute.


Distribuie articolul

You May Also Like