Încă o încercare pentru centura ocolitoare a orașului Tecuci. CNAIR a desemnat noul constructor

Distribuie articolul


Compania Națională de Drumuri a desemnat firma care va termina centura ocolitoare a orașului Tecuci. Dacă nu vor fi contestații, constructorul se va apuca de treabă și va finaliza lucrarea în 12 luni.


CNAIR a anunțat marți câștigătorul licitației pentru finalizarea lucrărilor la varianta de ocolire a orașului Tecuci. Este vorba despre o asociere de firme (Mavgo Holding SRL – SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL – SC BDU Maxi Construct – Hydostroy AD) care va primi 41,7 milioane de lei.


Concret, constructorii trebuie să finalizeze șoseaua care în prezent este realizată în proporție de 58%.


Potrivit CNAIR, varianta de ocolire Tecuci are o lungime de 6,9 kilometri și se desprinde din DN24, traversează cu un pasaj superior DN24 și linia CF Mărășești – Tecuci, continuă în aliniament până la intersecția la nivel cu DJ 252H, traversează cu pasaj superior linia CF Făurei – Tecuci și se termină la intersecția cu DN25.


Lucrarea trebuie să fie gata în termen de un an, iar contractul va fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora.


Despre centura orașului Tecuci se vorbește din anii 2000. Lucrarea a început în urmă cu nouă ani și a fost realizată pe jumătate. Din cauza unor probleme financiare, două contracte au fost reziliate, iar operațiunea a fost abandonată.

Foto:viata-libera.ro


Distribuie articolul

You May Also Like