Autobuzele hibrid au făcut pană: licitația organizată de Primăria Galați a intrat în prelungiri

Distribuie articolul

Autobuzele hibrid sunt ca fetele mari: se lasă greu convinse și întârzie la întâlnire. O pot confirma reprezentanții Primăriei Galați care așteaptă cu nerăbdare oferte pentru autobuzele hibrid. Este vorba despre autovehiculele promise de Primărie care ar trebui să aducă transportul local în epoca în care trăim.

Încă din luna iulie, municipalitatea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț privind achiziționarea a 20 de autobuze noi de mare capacitate. Inițial, procedura trebuia să se finalizeze pe 2 septembrie, dar posibilii ofertanți au cerut o prelungire a termenului.

Ca urmare, Primăria mai așteaptă până pe 24 septembrie ofertele aducătoare de laude și, eventual, de voturi. Pentru această achiziție, Primăria este dispusă să cheltuiască aproape 34 de milioane de lei. Criteriul de atribuire a contractului va fi cel mai bun raport calitate-preț. Primăria vrea să cumpere 20 de autobuze de 12 metri lungime, cu trei uși, cu o capacitate de transport de minimum 90 călători, cu podeaua coborâtă și posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, cu aer condiționat, camere video, sistem GPS și instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice.


Distribuie articolul

You May Also Like