Guvernul va majora alocațiile copiilor

Distribuie articolul


Guvernul Orban a decis să majoreze alocațiile copiilor. Majorarea va fi de 20 de procente și va intra în vigoare de la 1 septembrie.

Măsura a fost dezbătută în ședința de ieri a Guvernului.
Proiectul ordonanței de Guvern a fost prezentat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, colegilor din cabinetul condus de liberalul Ludovic Orban. Conform proiectului, majorarea alocațiilor se va face progresiv, iar dublarea acestora va fi realizată în iulie, 2022. Prima creștere cu 20% va fi făcută la 1 septembrie, iar apoi vor fi câte două majorări pe an.


„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.


Ministrul Muncii se întâlnește joi cu membrii Consiliului Economic şi Social şi cu cei ai Consiliului Legislativ pentru a obţine avizele necesare care trebuie să însoţească proiectul de Ordonanţă de Urgenţă.

Dacă proiectul nu va fi modificat de specialiști sau de parlamentari, în luna septembrie copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, în timp cei cu vârsta sub 2 ani vor avea dreptul la 369 de lei pe lună.


Distribuie articolul

You May Also Like