Se strică vremea: la Galați și la Brăila va ploua torențial iar pe litoral și în deltă va fi rupere de nori

Distribuie articolul

Meteorologii ne avertizează că se întorc ploile. Specialiștii spun că până mâine, la ora 21.00, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Concret, vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și chiar grindină. În zonele vizate se vor înregistra cantități de apă de până la 50 l/mp. De altfel, meteorologii au instituit o avertizare de tipul cod galben de precipitații  care este valabilă în jumătate de țară, inclusiv la Galați și la Brăila, până mâine seara.

„În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Veștile sunt foarte proaste și pentru turiștii aflați la mare. Pe litoral și în deltă cantitățile de apă ar putea ajunge până la 80 l/mp. Specialiștii au instituit cod portocaliu de precipitații în județele Tulcea și Constanța valabil tot până miercuri, la ora 21.00.


Distribuie articolul

You May Also Like