Guvernul va iniția un program național pentru modernizarea drumurilor județene și comunale. Prioritate au comunitățile cu apă și canalizare

Distribuie articolul

Guvernul Cîțu va iniția un program național pentru modernizarea drumurilor județene și comunale. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu care a spus că primii bani vor fi alocați localităților care au apă și canalizare pentru a premia performanța.

Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat că este vorba despre un proiect care va fi implementat cu bani de la bugetul de stat.

„Nici în PNRR, nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri mici (…) Am solicitat o analiză. Avem o problemă, localitățile în care nu s-a putut investi în drumurile comunale și județene au rămas în urmă, este un lucru la care mă tot uit de ceva vreme (…) Le vom face prin buget, structura programului o vom anunța în perioada următoare”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a mai spus că va propune ca banii să fie acordați primarilor care au performanțe administrative.

„Vom demara un program de investiții pentru aceste drumuri, vor avea prioritate localitățile care au canalizare și apă, dar vor fi și celelalte localități (…) Trebuie să premiem performanța, vor avea prioritate comunitățile care au apă și canalizare, apoi celelalte”, a explicat Florin Cîțu.

Proiectul va fi supus dezbaterii publice și apoi ar putea fi asumat de Guvern printr-o ordonanță de urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like