Guvernul României lansează  proiectul  naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”

Distribuie articolul

Guvernul României lansează, vineri, 24 noiembrie, proiectul naţional „CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ŞCOALĂ, LICEU ŞI UNIVERSITATE”.

Acesta va fi implementat prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului, implicit prin Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret din toată ţara, în parteneriat cu Ministerul Educatiei Naţionale. Scopul acţiunilor este să crească nivelul de participare activă şi sistematică a elevilor din şcoli, licee, precum şi a studenţilor, la activităţi sportive. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Liceul cu Program Sportiv, va organiza o serie de întâlniri şi activităţi, unde  vor participa sportivi de performanţă remarcaţi la diverse campionate din domeniu, dupa cum urmează:

  • luni, 27 noiembrie – ora 10,00, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi; invitaţi: FIŢA LOVIN – locul III la Jocurile Olimpice din anul 1984, la Los Angeles;  atletism – 800 m, multiplă medaliată la campionate mondiale şi europene, balcanice si nationale;  prof. dr. LILIANA NANU – loc I la Campionatele Mondiale Universitare  (gimnastică – sol) şi loc II cu echipa, multiplă medaliată la campionate nationale-toate aparatele – cat. a IV-a, a III-a, a II-a, I-a si maestre;
  • miercuri, 29 noiembrie , ora 10,00, Liceul cu Program Sportiv din Galati; invitaţi: prof. dr. LILIANA NANU, PENCIU ANDREEA, ILIE MIHAELA, TĂBĂCARU MARIANA si GRIGORAŞ BIANCA, sportivi din lotul national de haltere – juniori U15 – U17, medaliaţi la diferite competitii interne şi internationale, elevi la Liceul cu Program Sportiv Galaţi.

”Sportul este cel mai bun mijloc de întreţinere şi îmbunătăţire a stării de sănătate, a condiţiei fizice si psihice ajutând totdată şi la dezvoltarea spiritului de echipă, prin solidaritate şi fair-play. Stilul de viaţă sedentar poate determina o serie de probleme, de multe ori grave. Aceasta este o tendinţă a societăţii moderne, din ce in ce mai evidentă, în rândul tinerilor.  Avem datoria să-i informăm despre riscurile la care se supun, atunci când aleg să petreacă timp îndelungat, în faţa televizorului sau a computerului, de exemplu, în detrimentul activităţilor sportive. Elevii şi studenţii prezenţi la activităţile organizate noi, începând cu 27 noiembrie, vor afla de la campioni, de la cei buni, despre importanţa mişcării zilnice, dar şi a sportului de performanţă, cu toate sacrificiile şi satisfacţiile pe care le implică. Puterea exemplului personal cântăreşte mai mult decât  orice alta alegere de a convinge; este cea mai bună formă de educaţie”, ne-a declarat Anamaria Vasiliu, director executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like