Cadouri pentru 8 Martie, EXPIRATE

Distribuie articolul

Produse cosmetice expirate. Este vorba despre oje, farduri de ochi și vopsea de păr care au fost descoperite de comisarii de la Protecția Consumatorilor Galați în mai multe magazine din oraș. În plus, pe rafturi au fost găsite zeci de produse fără informații pe ambalaj, fără traducere și cu substanțe interzise în compoziție. De asemenea, comisarii au constatat că în unele magazine sunt promoții mincinoase la produsele cosmetice.

„În urma acțiunilor de control au fost constatate următoarele abateri: s-au găsit la comercializare produse cosmetice (vopsea păr, farduri de ochi etc) expirate. De asemenea, au fost verificate și testerele puse la dispoziție pentru consumatori, constatându-se că multe dintre acestea erau expirate. Lipsa informării consumatorilor privind producătorul, ingredientele, data valabilității sau data de valabilitate de la deschiderea produsului. Netraducerea in limba româna a informațiilor privind instrucțiunile de utilizare sau denumirea produsului. Utilizarea practicilor comerciale incorecte cum ar fi: înscrierea unor avantaje (oferte speciale) fără ca acestea să poată fi probate, vânzarea promoțională cu preț redus, deși în realitate nu exista reducere de preț”, se arată în comunicatul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Galați.

Controlul celor de la Protecția Consumatorilor s-a desfășurat în această lună. Au fost verificați 16 operatori economici gălățeni și au fost aplicate 2 avertismente și 14 amenzi în valoare totală de 46.000 de lei. În plus, au fost oprite de la comercializare produse în valoare de aproape 4.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like