Voluntarii Poliței Locale, în acțiune  

Distribuie articolul

Primii 20 de polițiști locali voluntari vor intra în pâine de Serbările Galați. Procesul de selecție a voluntarilor din Poliția Locală s-a încheiat și, până la startul manifestărilor de zilele orașului, aceștia vor fi instruiți.

”Proba de foc pentru voluntarii Poliției Locale Galați va fi în perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2017, deoarece vor participa la măsurile de ordine publică, siguranță rutieră, control comerț și protecția mediului, împreună cu polițiștii din patrulele care vor acționa cu prilejul Serbărilor Galațiului și Zilei Naționale a României. Am ales această perioadă deoarece este una aglomerată, cu multe activități la nivelul municipiului Galați, iar voluntari vor putea astfel să își facă o imagine completă despre rolul Poliției Locale la nivelul comunității și modul de intervenție al oamenilor legii. În noua lor calitate, voluntarii vor putea acționa în limitele date de lege și doar alături de polițiștii locali”, a declarat Petrică Hahui – director general Poliția Locală Galați.

Polițiștii locali voluntari sunt studenți, șomeri ori pensionari și vor acționa în misiuni numai sub tutela unui polițist local cu drepturi depline. Voluntarii Poliției Locale vor purta veste inscripționate și ecusoane cu însemnele instituției, vor avea legitimații și vor fi folosiți la Ordine Publică, Siguranță Rutieră, Disciplina în Construcții, Protecția Mediului sau Controlul Activităților Comerciale.


Distribuie articolul

You May Also Like