45 de clădiri ale unităților de învățământ, bombe cu ceas

Distribuie articolul

Șase licee, 21 de școli și 18 grădinițe funcționează în prezent ilegal, fără aviz din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, iar elevii și profesorii sunt expuși pericolelor, în cazul în care ar avea loc o situație de criză în oricare din aceste locații.

Conform bilațului ISU Galați pentru anul trecut, 45 de clădiri pentru șase licee, 22 de școli și 17 grădinițe nu avea autorizație de securitate la incendiu la sfârșitul lui 2018. Din păcate, situația este neschimbată și în prezent.

”Vă rog să îmi comunicați lista cu unitățile din județul Galați care, până în momentul întocmirii prezentei, nu au primit de la ISU avizul de funcționare”, se arată într-o solicitare depusă pe adresa Ministerului de Interne de senatorul liberal George Stângă în luna martie a acestui an.

Răspunsul, primit în aprilie, dovedește că nu s-a consemnat vreun progres de anul trecut și până în prezent.

”În anul 2019 a fost înregistrată o cerere de emitere a acestui act de autoritate, cerere care a fost respinsă. La data de 26.03.2019 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Eremia Grigorescu” din Galați nu există înregistrată nicio cerere de emitere a autorizației de securitate la incendiu pentru construcții având destinația de învățământ”, se arată în răspunsul furnizat în luna aprilie de Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Pe lista bombelor cu ceas se numără sediul Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza”, internatul Colegiului Tehnic ”Paul Dimo”, atelierul Colegiului de Industrie Alimentară ”Elena Doamna”, Colegiul ”Spiru Haret” din Tecuci, clădirea A a Liceului Tehnologic Hortensia Papadat Bengescu și Liceul Tehnologic ”Tudor Vladimirescu”. Nici Seminarul Teologic ”Sf Andrei” nu are astfel de autorizație.


Distribuie articolul

You May Also Like