Guvernul Orban îi sprijină financiar pe copiii care vor să facă sport de performanță

Distribuie articolul

Guvernul condus de liberalul Ludovic Orban a adoptat în ședința de joi o ordonanță de urgență prin care copiii care vor să facă sport de performanță primesc un voucher de 300 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Sportului, Ionuț Stroe. Demnitarul a spus că banii pot fi folosiți pentru achiziționarea de echipament sportiv.

Copiii vor primi un voucher de 300 de lei pentru prima legitimare la un club sportiv. Tichetul va putea fi folosit în termen de șase luni. Cu acești bani, copiii își pot cumpăra primul echipament sportiv.

„Este un sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

Ministrul a mai spus că decizia a fost luată deoarece activitățile sportive trebuie încurajate, pentru sănătatea copiilor. Conform statisticilor, România stă foarte prost la capitolul obezitate infantilă.


Distribuie articolul

You May Also Like