Modernizare cu scandal pentru aleea de la P-uri

Distribuie articolul

Bănci din beton, fără spătar, de 9.500 de lei bucata sau stâlpi de iluminat de 6.500 de lei/ stâlpul, acestea sunt doar două dintre investițiile cel puțin bizare pregătite pe aleea pietonală de la P-uri, într-un proiect pentru care municipalitatea oferă nu mai puțin de 14 milioane de lei. Costurile mari au provocat un adevărat scandal la ședința de ieri a Consiliului Local.

Unul dintre cele mai aprinse dialoguri dintre opoziție și primarul Ionuț Pucheanu s-a consumat miercuri, în momentul în care pe ordinea de zi a ședinței a ajuns aprobarea sumei de aproape 14 milioane de lei pentru o aleea a cărei lungime nu depășește o treime de km. Criticile susținute public de consilierul local Alexandru Șerban, președintele Organizației Municipale a PNL Galați, au fost etichetate drept „gargară” de primarul Ionuț Pucheanu:

”Nu suntem împotriva modernizărilor, dar pur și simplu contează la ce costuri le facem. Punem la dispoziție 2,9 milioane de euro pentru o alee care nu măsoară mai mult de 350 – 400 de metri. Avem niște DALI-uri și studii de fezabilitate la costuri cel puțin exagerate…

– Cine spune că sunt exagerate?

– Practica, ea ne arată că la licitații întotdeauna se câștigă la 60 – 70% din valoare

– Ia arătați-mi practica! Arătați-mi o licitație…

– Promit că vi le aduc pe toate, la următoarea ședință

– Domnuu, din nou gargară și nimic altceva. Sunteți proiectant, domnuu?…

– Sunt proiectant naval.

– Refaceți atunci proiectul…

– Aici e vorba de alt domeniu.

– Donați dvs până la sfârșitul anului indemnizațiile de consilieri locali, refaceți studiile de fezabilitate, votăm apoi costurile să vedem cât iese licitația.

– Domnule primar, nu mai bine le faceți dvs. bine din prima?

– Eu le-am făcut foarte bine, dar nu sunt ale lu mama mea, prietene, le-a făcut o entitate care a câștigat o licitație”, a încheiat disputa Ionuț Pucheanu.

Suprafaţa totală ce ar trebui amenajată este de 23.242 metri pătraţi, din care spaţiile verzi reprezintă 6.079 de metri pătraţi, pavimentele din granit pentru promenadă – 7.186 de metri pătraţi, zidurile de sprijin – 152 de metri pătraţi, un bazin de 36 de metri pătraţi și bazine de apă în zona de promenadă de 132 de metri pătraţi.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 13.832.224 de lei, iar durata de realizare a investiţiei este estimată la 18 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like