Prelungirea Bulevardului Dunărea nu va fi realizată curând. Proiectul este în continuare blocat

Distribuie articolul

Sistematizăm intrările în Galați, vorbim despre extinderea centurii dar nu suntem în stare să facem o potecă prin oraș. De fapt ei, edilii, nu sunt în stare să facă un drum care ar descâlci căile întortocheate ale șoferilor prin cartierul Micro 21. Este vorba, bineînțeles, despre artera care va lega bulevardul Dunărea de strada Stadionului și de Drumul Uzina de Apă. În acest caz, proiectul a dispărut ca măgarul în ceață și gălățenii nu știu pe cine ar trebui să tragă de urechi.

Am mai scris despre acest subiect și avem convingerea că o să mai scriem. Proiectul care urmărește realizarea unui drum care va străbate cartierul Micro 21 s-a pierdut printre speranțele șoferilor și declarațiile optimiste ale autorităților. Deși Primăria a atribuit lucrările de proiectare și execuție ale arterei rutiere în urmă cu doi ani, prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră nu mișună nici un utilaj. Potrivit reprezentanților municipalității, de vină este un aviz de la Ministerul de Interne, care se încăpățânează să vină. Cei de la București au varianta lor: într-o hârtie oficială trimisă anul trecut jurnaliștilor gălățeni, ei susțin că nu trebuie să elibereze nici o autorizație. Pe cine să credem?

Așadar, nimic nou sub soare. Un proiect care arată bine pe hârtie este blocat de ani de zile. Culmea, în acest caz a fost organizată o licitație, a fost stabilit câștigătorul și a fost depusă documentația pentru obținerea primelor autorizații. Problema este că municipalitatea ar putea să piardă terenul cedat de Ministerul de Interne, deoarece Primăria are obligația să înceapă lucrarea în cel mult cinci ani de la preluare.

Conform proiectului, realizarea drumului ar trebui să dureze șase luni și să coste aproximativ trei milioane de lei. Artera rutieră care va face legătura între faleza superioară și Bulevardul Dunărea va avea două benzi pe sens, cu excepția unui segment unde va fi o singură bandă pe sens. În total, drumul va avea 620 de metri și va scurta legătură dintre cartierele Țiglina și Dunărea cu aproape patru kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like