Guvernul anunță noi măsuri de relaxare și ce se întâmplă cu persoanele care merg în vacanță în străinătate

Distribuie articolul


Autoritățile de la București anunță noi măsuri de relaxare. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a spus joi că, începând de săptămâna viitoare, se vor redeschide unele activități, precum galeriile comerciale, grădinițele și tratamentul balnear.

Măștile vor fi purtate în continuare, iar românii care revin în țară din anumite țări nu vor mai sta în izolare.


Începând de la 15 iunie, se vor redeschide loteria și casele de pariuri. Se vor redeschide parțial și mall-urile, dar vor rămâne închise sălile de jocuri din marile galerii comerciale, locurile de joacă pentru copii, cinematografele și restaurantele, dacă nu se află afară.

Vești bune primesc și părinții. Guvernul va permite reluarea activității grădinițelor și a unităților de tip after-schoool. De asemenea, piscinele exterioare vor fi redeschise și se va relua tratamentul balnear. În plus, de săptămâna viitoare vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte șase persoane, nu grupuri de trei cum este în prezent.


Premierul Ludovic Orban a mai anunțat că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri. Șeful Guvernului a dat ca exemplu Austria, Grecia şi Bulgaria, țări în care merg numeroși turiști români.

În acest caz, regulile vor fi stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza unei metodologii stabilite la nivel european.

Oricum, condiția va fi ca durata călătoriei să nu depășească 14 zile, a precizat Ludovic Orban.


Distribuie articolul

You May Also Like