Încă o încercare pentru desemnarea unui candidat unic al dreptei la alegerile pentru Primăria Galați

Distribuie articolul


Se mai face o încercare pentru desemnarea unui candidat unic al dreptei la alegerile pentru Primăria Galați. Partidul Împreună Pentru Moldova a redactat Protocolul pentru Galați care vizează coagularea forțelor de dreapta. Varianta propusă este simplă: se fac sondaje cu toți candidații de dreapta care doresc să participe la cursa electorală, iar cel mai bun va fi sprijinit de toate formațiunile aliate.


Reprezentanții Partidului Împreună Pentru Moldova vorbesc despre mandatul actualului primar PSD pe care îl caracterizează prin „aroganță, incompetentă și sistem clientelar”. Ei susțin că doar împreună partidele de dreapta pot câștiga alegerile. De altfel, acesta este singurul obiectiv al protocolului.

Procedura este simplă: cel mai bun candidat va fi susținut de toate partidele politice.


„1.Obiectiv: Câștigarea poziției de Primar al Municipiului Galați la alegerile locale din 2020, de către un candidat din zona anti-PSD.

  1. Principiu de bază: Susținerea unui singur candidat pentru funcția de Primar al Municipiului Galați, de către toate formațiunile politice care aderă la prezentul Protocol.
  2. Procedura: Într-o primă etapă, se anunță toți potențialii candidați la funcția de Primar al Municipiului Galați. Se iau în considerare candidații tuturor formațiunilor politice anti-PSD, indiferent dacă acestea au aderat la prezentul Protocol, sau nu.Se face un sondaj de opinie la nivelul Municipiului Galați, în care vor fi menționați toți candidații mai sus menționați. Candidatul de pe prima poziție va fi automat desemnat Candidatul Protocolului Pentru Galați. Ulterior desemnării candidatului unic, toți ceilalți candidați se retrag din cursă pentru Primărie și anunță suținerea candidatului Protocolului Pentru Galați. Nici o formațiune din cadrul Protocolului nu va propune ulterior un alt candidat”, scrie în comunicatul de presă al Partidului Împreună Pentru Moldova.

Protocolul are în vedere doar poziția de primar al municipiului Galați, fiecare formațiune având listă proprie pentru toate celelalte funcții locale. În perioada următoare, documentul va fi analizat de reprezentanții partidelor de dreapta din Galați. Printre posibilii candidați sunt Onuț Atanasiu de la PNL, Bogdan Rodeanu de la USR, Cătălin Cristache de la PMP și Marius Stan de la Împreună Pentru Moldova.


Distribuie articolul

You May Also Like