Guvernanții își bat joc de elevi, profesori și părinți. Ministerul Educației vrea să schimbe calendarul admiterii la liceu

Distribuie articolul

Este scandal în sistemul de învățământ. Sindicaliștii și reprezentanții asociațiilor de părinți și elevi amenință cu proteste după ce au aflat că Ministerul Educației vrea să schimbe calendarul admiterii în învățământul liceal de stat. Asta în condițiile în care unele etape ale admiterii sunt în plină desfășurare, iar decizia a fost luată fără consultarea partenerilor sociali.

Concret, printr-un ordin al Ministerului Educației se amână cu aproape o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Națională Prin același act, se amână până la 30 mai și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal, spun sindicaliștii din educație.

Reprezentanții profesorilor precizează că documentul Ministerului este ilegal și reprezintă o bătaie de joc la adresa elevilor, părinților și cadrelor didactice. De aceea, dacă ordinul apărut pe 13 mai nu va fi retras, sindicaliștii, elevii și profesorii vor fi organizate proteste ample.


Distribuie articolul

You May Also Like