Guvenul Dăncilă a picat

Distribuie articolul

Guvernului Dăncilă a picat astăzi testul moțiunii de cenzură, în favoarea căruia au votat 238 de deputați și senatori, cu cinci mai mulți decât era necesar. În total au fost prezenți la urne astăzi 245 de parlamentari, cu 12 mai mult decât minimul necesar, de 233.

”Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat. Se încheie o perioadă de distrugere, începe o perioadă de modernizare în care guvernul va fi readus în sprijinul cetățeanului”, a anunțat liderul liberal Victor Orban în momentul în care s-a anunțat rezultatul moțiunii.

Discursul de dezbatere a fost plin de acuze. În deschidere, premierul Viorica Dăncilă a atacat virulent opoziția și pe șeful statului și a vorbit despre ”o alianță de conjunctură și o adunătură de interese și oportunism care vrea să dea jos Guvernul”.

Unul dintre cei care s-au grăbit să iasă la atac a fost Victor Ponta.

”Vreau să ajutăm social-democrația să se reformeze și pentru aceasta trebuie să scăpăm de cei care nu au legătură, cum e doamna Dăncilă. Un ultim lucru pe procedură, un citat din La Fontaine: nu există om atât de deștept încât să îl convingă pe un prost că e prost”.

„Este totuși un lucru bun pe care l-ați făcut – că nu l-ați scăpat pe Liviu Dragnea de pușcărie când puteați să o faceți”, i-a spus Barna Vioricăi Dăncilă. „Dragă Viorica, dacă ești ținută captivă la Guvern, clipește de două ori. Te eliberăm!”, a fost și mesajul lui Tăriceanu.


Distribuie articolul

You May Also Like