Groapa de pe faleză a înghițit un munte de bani și ne-a oferit o grămadă de învățături

Distribuie articolul

Este știrea zilei: luni, 21 august, s-a reluat traficul auto pe Bulevardul Marii Unirii în zona Elice. Asta după ce autoritățile au reușit să astupe craterul apărut în urmă cu șapte ani pe faleza superioară a Dunării. La prima vedere este o veste bună. În realitate, informația ne arată în ce fundătură trăim: în timp ce alții construiesc autostrăzi și clădiri impozante, la Galați Primăria a reușit să îngroape o groapă. Sau să o astupe, ca să sune mai bine în capitolul virgin cu realizări ale administrației Pucheanu. Nu vrem să părem nerecunoscători sau pesimiști, dar pseudo minunea este posibil să nu țină prea mult: având o istorie de nereușite în spate și în lipsa unui plan de consolidare a întregului mal al falezei, groapa ar putea oricând reveni la cină.

Oricum, craterul de pe faleza Dunării a marcat istoria recentă a orașului. A fost o vedetă locală și națională cu defecte și calități.

Groapa de pe faleză a intrat în folclor: gălățenii au poreclit-o Gropzilla și au făcut numeroase bancuri și scenarii pe spatele ei.

Gropzilla a făcut politică: a apărut în mandatul lui Dumitru Nicolae, l-a bântuit pe Marius Stan și a ajuns trofeu de vânătoare în biroul lui Ionuț Pucheanu.

Groapa de pe faleză a dat o lecție de administrație: în ultimii șapte ani le-a demonstrat edililor că la Primărie că nu se poate face treabă bună cu firme de casă și cu indivizi numiți în funcții publice pe prietenii politice.

Gropzilla se pricepe și la finanțe: a halit un munte de bani. Conform calculelor noastre, groapa a înghițit peste două milioane de euro, bani de la bugetul local.

Gropzilla a făcut lucruri bune: datorită ei parcul de la Elice a fost extins și gălățenii au avut mai mult spațiu pentru a-și fugări odraslele și pentru a-și expune bicicletele cumpărate de pe un site UK.

Groapa a arătat că gălățenii nu sunt proști. Timp de șapte ani, nici un cetățean nu a căzut în crater semn că gălățenii nu sunt proști de dau prin gropi.

 

PS. Groapa de pe faleza superioară a dispărut după șapte ani. Oare asta nu demonstrează că noi, gălățenii, am ajuns pe fundul gropii? Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like