Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” solicită Primăriei să scoată urbea din mizerie şi ruine

Distribuie articolul

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” a înaintat astăzi către Primăria orașului un document prin care propune un plan de măsuri edilitare în măsură să redea o faţă curată şi civilizată urbei noastre.

„Solicităm extinderea locurilor de parcare prin demolarea tuturor bateriilor de garaje, inventarierea, marcarea, închirierea locurilor de parcare, construirea de parcări supraetajate în interiorul cartierelor şi, acolo unde spaţiul public permite ca suprafaţă, crearea zonelor verzi, de socializare, a locurilor de joacă, dar ridicarea tuturor autovehiculelor abandonate în parcări, a rablelor, interzicerea expunerii spre vânzare a autoturismelor în parcările arondate blocurilor, pe străzi, spaţii verzi, construirea de locuri special amenajate, cu plată, pentru acestea, ridicarea acestora în cazul nerespectării interdicţiei şi obligarea la plata unei amenzi usturătoare, stabilită prin HCL”, se precizează în documentul menționat.

ONG-ul mai cere municipalităţii să treacă la demolarea chioşcurilor aflate pe trotuare şi pe spaţiile verzi, iar, în locul acestora, să faciliteze construirea unor galerii comerciale cu un design mult mai atractiv, modern şi unitar. Galaţiul este sufocat de ruine, clădiri vechi, abandonate, hidoase, gata să se prăbuşească, adevărate focare de infecţie, unde mirosul pestilenţial şi mizeria sunt cuvintele de ordine. Asociaţia a făcut, și în acest caz, propuneri pertinente prin aplicarea legislaţiei existente şi sancționarea factorilor responsabili.

„Solicităm identificarea tuturor clădirilor şi terenurilor dezafectate, abandonate, a spaţiilor comerciale devenite focare de infecţie, notificarea şi obligarea proprietarilor să le întreţină/închirieze/vândă, sub sancţiunea aplicării unor amenzi în cuantum mare şi a supraimpozitării de 10 ori taxa prevăzută în HCL”, se mai arată în document.

De asemenea, s-a solicitat Primăriei să includă, pe lista de priorităţi, un vechi monument de însemnatate istorică, „Pescăriile Statului”, prin cumpărarea acestuia, reabilitarea lui cu fonduri europene şi transformarea în „Muzeu al Dunării, Navigaţiei şi Pescuitului”, un potenţial punct de atracţie pentru turişti, dar şi pentru gălăţeni.

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” este una dintre cele mai active organizaţii nonguvernamentală pentru care promovarea spiritului civic și o bună colaborare cu autorităţile locale sunt principalele obiective.


Distribuie articolul

You May Also Like