Copiii nu vor primi alocație de stat de 100 de euro!

Distribuie articolul

Propunerea pentru modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost clasată.

La 1 noiembrie 2016, fostul senator Ionel Agrigoroaei  a înaintat  Senatului  o inițiativă  de modificare și completare a Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prin care propunea majorarea la 100 de euro a alocației de stat.

În expunerea de motive, fostul parlamentar sublinia că de acești bani ar fi beneficiat doar copiii care care nu absentează de la școală. „Ce poate face un copil, o familie cu 84 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor” preciza Agrigoroaei în toamna anului 2016.

„Alocaţia de stat pentru copii în cuantumul stabilit va fi cheltuită defalcat: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaţionale”, se arăta în propunerea pentru modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Ionel Agrigoroaei nu a mai obținut un nou mandat de parlamentar iar propunerea de modificare a legii a fost clasată deoarece  până la acest moment  nici un parlamentar nu și-a exprimat dorința de a prelua inițiativa și de a o finaliza. Prin urmare, cei 100 de euro promiși în campania electorală pentru alegeri parlamentare de anul trecut  de candidații PSD, astăzi ocupanți ai fotoliilor de senatori sau deputați,  a fost uitată în sertare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns